مقالات

 

25 تیر

جیوه

عنصری با عدد اتمی 80، وزن اتمی 200.59، دمای ذوب -37.87˚C، دمای جوش 356.58˚C، و چگالی 13.6 است. تنها کانه ی مهم جیوه شنگرف cinnabar ، HgS است. برای استخراج جیوه ، HgS را در هوا برشته می کنند تا بخار جیوه حاصل شود . جیوه فلزی مایع به رنگ سفید نقره ای با ساختار کج لوزی است. اسیدها رقیق با جیوه ترکیب می شوند و در اسید های اکسنده ی داغ حل می شود.

25 تیر

وانیلین (به انگلیسی: Vanillin) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۱۱۸۳ است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید است.

وانیلین، آلدئید جزیی متیله شده ای از سری کتکول(catechol)، عطر اصلی دانه ثعلب(وانیل) بوده و نیز در چغندر قند، در درخت گل حنا(بلسان) و رزین ها وجود دارد.

11 تیر

تترا متیل اتیلن دی آمین

نام ماده: N,N,N,N-Tetramethyl ethylenediamine

کد محصول مرک:  808742

اسم دوم: TEMED, TMEDA, 1,2-Bis(dimethylamino)ethane

فرمول:   C6H16N2

11 تیر

پتاسیم

عنصری با عدد اتمی 19، وزن اتمی 39.0983 ، دمای ذوب 63.65˚C ، دمای جوش 774˚C و چگالی 0.86 است. به فراوانی در طبیعت وجود دارد. در سنگهای سیلیکاتی برای نمونه اورتوکلاز، در گیاهان به صورت اگزالات و تارتارات و در خون و شیر و غیره یافت می شود. همچنین در نمکزارها، مثلا به صورت کارنالیت و در آب دریا فراوان است.

08 تیر

کربوفوران (به انگلیسی: Carbofuran) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۲۵۶۶ است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای جامد سفید است.

03 تیر

اسکوربات سدیم (به انگلیسی: Sodium ascorbate) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۲۳۶۶۷۵۴۸ است.

03 تیر

ریبوفلاوین یا ویتامین B2 باعث آزاد سازی انرژی از کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی می شود. ریبوفلاوین برای تکثیر، رشد و ترمیم پوست ، مو، ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی که بدن را در مقابل بیماریها حفاظت میکند، لازم و مهم است.

دلیل انتخاب این نام ، رنگ زرد این ویتامین است که ناشی از وجود حلقه فلاوینی موجود در ساختمان آن می باشد . از ویتامینهایی است که در بسیاری از مواد غذایی موجود است اما عوارض کمبود آن گریبانگیر افراد زیادی است ، در حالیکه خود آنها ، نمی دانند این عارضه می تواند ناشی از کمبود مواد غذایی باشد .

02 تیر

گلیسین ساده‌ترین اسید آمینه در تمام یاخته‌های زنده است. این اسید آمینه با فرمول شیمیایی، سبک‌ترین و تنها اسید آمینه‌ی غیر کایرال است. کدهای ژنتیکی این اسید آمینه عبارتند از: GGU، GGC، GGA و GGG. گلیسین یکی از ۲۰ اسید آمینه هست که پروتئین را می‌سازد. این امینو اسید شدیداً قطبی، و آب دوست هست. این امینو اسید ساده‌ترین امینو اسید در بین امینو اسیدهاست.

01 تیر

ویتامین ث (اسید آسکوربیک) دارای فرمول شیمیایی C6H8O6 است از خصوصیات این ویتامین محلول درآب ... بسیار محلول در آب است و با ایجاد محیط اسیدی یک آنتی اکسیدان قوی نیز محسوب میشود.

خصوصیات شیمیایی منحصر به فرد اسید اسکوربیک(ویتامین ث) منجر به استفاده گسترده این ویتامین در صنعت شده است. اسید آسکوربیک به دلیل دو خصوصیت آنتی اکسیدانی و ویتامینی آن در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

27 خرداد

آمینو اسید ها   Amini acides

دسته بزرگی از ترکیب های آلی دارای هر دو گروه کربوکسیل COOH ، و آمینو NH2 ، هستند.برای نمونه گلایسین را نام می بریم. اهمیت آنها در این واقعیت تجربی نهفته است که پروتئین ها به طور کلی از گروه بندی های آمینو اسید با تراکم بین گروه های NH2 و COOH پدید آمده اند و تمام آمینو اسیدهای پروتئین ها از نوع ɑ-آمینو اسیدها هستند که در آنها گروه آمینو به همان اتم کربنی که گروه کربوکسیل بر روی آن قرار دارد متصل شده است و پیکربندی گروه های نا متقارن پیرامون اتم کربن ɑ به صورت L است. بیست و سه آمینو اسید زیر به مقادیر متفاوت ، به عنوان اجزای تشکیل دهنده بیشتر پروتئین ها شناخته شده اند :

خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار وبسایت در ایمیل خود به صورت رایگان در خبرنامه ما عضو شوید