آدیپیک اسید چیست ؟
آدیپیک اسید (به انگلیسی: Adipic acid) یک دی کربوکسیلیک اسید خطی با شناسه پابکم ۱۹۶ است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید است.
آدیپیک اسید مادهای است اسیدی کننده ، طعمدهنده ، فاقد خاصیت جاذبالرطوبگی و اندکی قابل حل در آب که در دَمای ۲۰ درجۀ سانتیگراد به میزان ۱۱/۹ گرم آن در ۱۰۰ میلیلیتر آب حل میشود.
محلول ۰/۶ درصد این ماده در ۲۵ درجۀ سانتیگراد PH معادل ۲/۸۶ ایجاد میکند.
از این ماده در پودرهای نوشابهسازی ، ژلههای دسری ، لازانیا ، کنسرو سبزیها و پودرهای خمیر نانوائی برای تشدید عمل ورآمدن استفاده میشود. این ماده خاصیت تثبیتکنندگی PH بهمیزان ۲/۵ تا ۳ را دارد.
گاهی برای جلوگیری از فساد یا تندشدن ، این ماده را به روغنهای خوراکی میافزایند.
خصوصیات آدیپیک اسید
فرمول مولکولی : C6H10O4
جرم مولی : ۱۴۶٫۱۴ g mol−1
چگالی : 1.36 g/cm3
دمای ذوب : ۱۵۲٫۱ درجه سلسیوس (۳۰۵٫۸ درجه فارنهایت; ۴۲۵٫۲ کلوین)
دمای جوش : 337.5 °C, 611 K, 640 °F
انحلالپذیری در آب : fairly solubl[
اسیدیpKa) ) : 4.43 5.41
Adipic acid
Chemical compound
Adipic acid or hexanedioic acid is the organic compound with the formula (CH₂)₄(COOH)₂. From an industrial perspective, it is the most important dicarboxylic acid: About 2.5 billion kilograms of this ... Wikipedia
Formula: C6H10O4
Molar mass: 146.1412 g/mol
Melting point: 152.1 °C
IUPAC ID: hexanedioic acid
Density: 1.36 g/cm³
Soluble in: Water
آدیپیک اسید مرک کد 100090
نام ماده: Adipic acid
کد محصول مرک: 100090
درصد خلوص: Ph Eur,NF,FCC,E 355
اسم دوم: Hexanedioic acid
هگزان دیوییک اسید
فرمول: C6H10O4
C A S NUMBER: 124-04-9
مولار: 146.14 g/mol
قابلیت محلول شدن: 15 g/l (20 °C)
نقطه جوش: 330 °C (1013 hPa)
درجه ذوب: 151 - 154 °C
انبوهی: 1.360 g/cm3 (25 °C)
میزان اسیدی: 2.7 (24.9 g/l, H2O, 25 °C)
نقطه اشتعال: 196 °C
فروش در پکیج های 5 کیلویی و 25 کیلویی