
آمونیوم برمید | آمونیوم بروماید
آمونیوم بروماید چیست؟
آمونیوم برمید Ammonium bromide ، نمک آمونیوم هیدروبرومیک اسید است که به صورت کریستال های بی رنگ متبلور می شود.
آمونیوم برمید به آسانی در آب حل می شود.
تهیه آمونیوم برمید
برمید آمونیوم را می توان با اثر مستقیم هیدروزن برمید بر آمونیاک تهیه کرد.
NH3+HBr→NH4Br
این ماده را همچنین می توان توسط واکنش آمونیاک با برومید آهن تهیه کرد.
2NH3+FeBr2+2H2O→2NH4Br+Fe(OH)2
مشخصات آمونیوم برمید
فشار بخار: 1.3hPa در دمای 198ºC
فرمول شیمیایی :NH4Br
چگالی طیفی: 2.43g/cm3 در دمای 20ºC
محلول در آب به میزان 742g/L در دمای 20ºc
وزن مولکولی: 97.94g/mol
pH: 4.8 (50g/L, H2O, 25ºC)
نقطه ذوب: 542ºC (لوله موئین بسته)
چگالی توده: 1100kg/cm3
واکنش های آمونیوم برمید
آمونیوم برمید یک اسید ضعیف با pKa تقریبی 5 در آب است. این ماده همچنین یک نمک اسید است زیرا یون آمونیوم فقط قدری در آب هیدرولیز می شود. برمید آمونیوم وقتی در آب قرار گیرد، الکترولیت قوی به شمار می آید.
NH4Br(s)→NH+4(aq)+Br-(aq)
اگر برمید آمونیوم را در دمای بالا گرم کنیم، به آمونیاک و هیدروژن برمید تجزیه می شود.
NH4Br→NH3+HBr
Ammonium bromide
Chemical compound
Ammonium bromide, NH₄Br, is the ammonium salt of hydrobromic acid. The chemical crystallizes in colorless prisms, possessing a saline taste; it sublimes on heating and is easily soluble in water. On exposure to air it gradually assumes a yellow color because of the oxidation of traces of bromide to bromine.
Formula: NH4Br
Molar mass: 97.94 g/mol
Density: 2.43 g/cm³
ChemSpider ID: 23804
Solubility in water: 60.6 g/100 mL (0 °C); 78.3 g/100 mL (25 °C); 145 g/100 mL (100 °C)
Classification: Weak acid
Melting point: 235 °C (455 °F; 508 K)
کاربردهای آمونیوم برمید
آمونیوم برمید در فیلم و کاغذ و ... برای عکاسی استفاده می شود.
این ماده در چوب ضد حریق، سنگ نگاری و حکاکی فرایند کاربرد دارد
آمونیوم برمیدهمچنین در بازدارنده های خوردگی و آماده سازی دارویی نیز کاربرد دارد.
تترا اتیل آمونیوم بروماید مرک
نام ماده: Tetraethylammonium bromide
کد محصول مرک: 822147
فرمول: C8H20BrN
C A S NUMBER : 71-91-0
مولار: 210.16 g/mol
قابلیت محلول شدن: 2795 g/l (25 °C)
درجه ذوب: >285 °C
انبوهی: 1.397 g/cm3 (20 °C)
میزان اسیدی: 6.5 (100 g/l, H2O, 20 °C)