کربنات آمونیوم نمکی Ammonium carbonate یک ترکیب شیمیایی با فرمول (NH4)2CO3 است.
شکل ظاهری کربنات آمونیوم به صورت پودر سفید رنگ می باشد.
خصوصیات کربنات آمونیوم:
فرمول مولکولی (NH4)2CO3
جرم مولی 96.09 g/mol
شکل ظاهری White powder
چگالی 1.50 g/cm3
دمای ذوب ۵۸ درجه سلسیوس (۱۳۶ درجه فارنهایت؛ ۳۳۱ کلوین)
دمای جوش Decomposes
انحلالپذیری در آب Soluble decomposes in hot water
کاربردهای کربنات آمونیوم
کربنات آمونیوم از آنجایی که با حرارت دادن به آسانی به آمونیاک گازی و دی اکسید کربن تجزیه می شود، به عنوان یک عامل خمیر کننده و همچنین به عنوان نمک بویایی استفاده می شود.
این ماده به نام آمونیاک نانوایی نیز شناخته می شود و سلف مواد خمیر کننده مدرن تر جوش شیرین و بیکینگ پودر بود. جزئی از آن چیزی است که قبلاً به نام سال فرار و نمک هارتشورن شناخته می شد، و هنگام پخت بوی تند تولید می کند.
کربنات آمونیوم ممکن است به عنوان یک عامل خمیر کننده در دستور العمل های سنتی، به ویژه آنهایی که از شمال اروپا و اسکاندیناوی هستند (مانند Speculoos، Tunnbröd یا Lebkuchen) استفاده شود. این پیش ساز بیکینگ پودر رایج امروزی بود.
در اصل از شاخ گوزن زمینی ساخته می شد و به آن هارتشورن می گفتند، امروزه به آن آمونیاک نانوایی می گویند. از تصعید مخلوط سولفات آمونیوم و کربنات کلسیم تهیه می شود و به صورت پودر سفید رنگ یا توده ای سفت، سفید یا شفاف به وجود می آید. به عنوان یک عامل خمیر مایه فعال گرما عمل می کند و به دی اکسید کربن (خمیر مایه خمیر شدن)، آمونیاک (که نیاز به دفع دارد) و آب تجزیه می شود. گاهی اوقات آن را با بی کربنات سدیم ترکیب می کنند تا به عنوان یک بیکینگ پودر مضاعف عمل کند و به پوشاندن بوی آمونیاک که پخته نشده کمک کند.
کربنات آمونیوم همچنین به عنوان یک تنظیم کننده اسیدیته عمل می کند و دارای شماره E503 است. می توان آن را با بیکینگ پودر جایگزین کرد، اما این ممکن است بر طعم و بافت محصول نهایی تأثیر بگذارد. آمونیاک بیکر باید برای تولید محصولات پخته شده خشک نازک مانند کراکر و کلوچه استفاده شود. این اجازه می دهد تا بوی قوی آمونیاک خارج شود. نباید از آن برای تهیه اقلام پخته شده مرطوب مانند کیک استفاده شود زیرا آمونیاک آبدوست است و طعم تلخی قوی به جا می گذارد.
کربنات آمونیوم جزء اصلی نمکهای بویایی است، اگرچه مقیاس تجاری تولید آنها کم است. امروزه شربت سرفه باکلی از کانادا از کربنات آمونیوم به عنوان یک ماده فعال برای کمک به تسکین علائم برونشیت استفاده می کند. به عنوان قی آور نیز استفاده می شود. همچنین در محصولات تنباکوی بدون دود مانند Skoal یافت میشود و در محلولهای آبی به عنوان یک عامل پاککننده لنز عکاسی مانند پاککننده لنز کداک Eastman Kodak استفاده میشود.
Ammonium carbonate
Ammonium carbonate is a salt with the chemical formula (NH4)2CO3. Since it readily degrades to gaseous ammonia and carbon dioxide upon heating, it is used as a leavening agent and also as smelling salt. It is also known as baker's ammonia and was a predecessor to the more modern leavening agents baking soda and baking powder. It is a component of what was formerly known as sal volatile and salt of hartshorn, and produces a pungent smell when baked
Ammonium carbonate may be used as a leavening agent in traditional recipes, particularly those from northern Europe and Scandinavia (e.g. Speculoos, Tunnbröd or Lebkuchen). It was the precursor to today's more commonly used baking powder.
Originally made from ground deer horn and called hartshorn, today it is called baker's ammonia. It is prepared by the sublimation of a mixture of ammonium sulfate and calcium carbonate and occurs as a white powder or a hard, white or translucent mass. It acts as a heat activated leavening agent and breaks down into carbon dioxide (leavening), ammonia (which needs to dissipate) and water. It is sometimes combined with sodium bicarbonate to mimic as a double acting baking powder and to help mask any ammonia smell not baked out.
It also serves as an acidity regulator and has the E number E503. It can be replaced with baking powder, but this may affect both the taste and texture of the finished product. Baker's ammonia should be used to create thin dry baked goods like crackers and cookies. This allows the strong ammonia smell to bake out. It should not be used to make moist baked items like cake since ammonia is hydrophilic and will leave a strong bitter taste.
Ammonium carbonate is the main component of smelling salts, although the commercial scale of their production is small. Buckley's cough syrup from Canada today uses ammonium carbonate as an active ingredient intended to help relieve symptoms of bronchitis. It is also used as an emetic. It is also found in smokeless tobacco products, such as Skoal, and it is used in aqueous solution as a photographic lens cleaning agent, such as Eastman Kodak's "Kodak Lens Cleaner."
Chemical formula (NH4)2CO3
Molar mass 96.09 g/mol
Appearance White powder
Density 1.50 g/cm3
Melting point 58 °C (136 °F; 331 K) (decomposes)
Solubility in water 100 g/100 ml (15°C)
25 g/100 ml (20°C)
Magnetic susceptibility (χ) -42.50·10−6 cm3/mol
آمونیوم کربنات مرک کد 101136
نام ماده: Ammonium carbonate
کد محصول مرک: 101136
درصد خلوص: Ph Franç,NF,E 503
اسم دوم: salt of hartshorn
سالت آف هارتشون
فرمول: CH6N2O2 * CH5NO3 (1:1)
C A S NUMBER : 10361-29-2
مولار: 157.13 g/mol
قابلیت محلول شدن: 320 g/l (20 °C)
میزان اسیدی: 9.4 (100 g/l, H2O, 20 °C)
{ampz:جدید}