لووتیروکسین Levothyroxine با فرمول مولکولی C15H11I4NO4در رده درمانی داروهای هورمونی حساب می شود که به شکل قرص مصرف می شود.
خصوصیات لووتیروکسین
فرمول مولکولی C15H11I4NO4
جرم مولی ۷۷۶٫۸۷ g mol−1
دمای ذوب 231–233 °C
انحلالپذیری در آب slightly soluble (0105 mg·l-1 at 25 °C)
Levothyroxine
Common brands: Synthroid, Tirosint, Levoxyl
Hormone
It can treat hypothyroidism. It can also treat an enlarged thyroid gland and thyroid cancer.
Brands: Synthroid, Tirosint, Levoxyl, Unithroid, and Levo-T
Availability: Prescription needed
Pregnancy: No known risks
Alcohol: No known interactions with light drinking
Drug class: Thyroid hormones
موارد مصرف لووتیروکسین
لووتیروکسین در درمان کم کاری غده تیروئید، گواتر و کرتینیسم نوزادان مصرف میشود.
هنگامی که غده ی تیروئید به اندازه ی طبیعی فعالیت ندارد، میزان هورمون های تیروئیدی در بدن شما کاهش می یابد. این اختلال در پزشکی به هایپوتیروئیدیسم معروف می باشد.
لووتیروکسین تعادل هورمون های تیروئیدی را در بدن ایجاد می کند و از لحاظ ساختاری بسیار شبیه به تیروکسین یا T4(یکی از هورمون هایی که به صورت طبیعی در بدن تولید می شود) می باشد.
مکانیسم اثر لووتیروکسین
غدۀ تیروئید مسئول ساخت تری یدوتیرونین (T۳) و تیروکسین (T۴) است. در بیماران دچار کمکاری تیروئید، غدۀ تیروئید مقادیر کمتری از این هورمونها را تولید میکند. معمولاً در درمان کمکاری تیروئید، مصرف مادامالعمر قرص لووتیروکسین سدیم تجویز میشود که نتایج رضایتبخشی دارد. نیمهعمر لووتیروکسین ٧ روز است. این دارو در بافتها به هورمون تری یدوتیرونین (T3) تبدیل میشود و سطح مناسبی از T3 که هورمونی فعّالتر از T4 است را ایجاد میکند.
عوارض جانبی لووتیروکسین
سردرد، لرزش، عصبی شدن، تحریک پذیری، کم خوابی و مشکلات خواب، ضعف عضلانی، تعریق و عدم تحمل گرما، گرگرفتگی، تب، تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، کاهش وزن، افزایش اشتها،درد سینه، تپش قلب و ضربان قلب تند یا غیر طبیعی، عدم کنترل انسولین توسط بدن