
اسید مالیک
اسید مالیک چیست ؟
مالیک اسید یا اسید مالیک (جوهر سیب ) به انگلیسی Malic acid است اسید مالیک یک آلفاهیدروکسی اسید (اسید میوه) با شناسه پابکم ۵۲۵ است.
هیدروکسی اسیدها گروهی از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که یک گروه عاملی هیدروکسیل به آنها افزوده شده است.
خصوصیات اسید مالیک
فرمول مولکولی: C4H6O5
جرم مولی : ۱۳۴٫۰۹ g mol−1
چگالی : 1.609 g cm−3
دمای ذوب : ۱۳۰ درجه سلسیوس (۲۶۶ درجه فارنهایت; ۴۰۳ کلوین)
انحلالپذیری در آب : 558 g/L (at 20 °C)[
اسیدی (pKa) pKa1 = 3.40 pKa2 = 5.20 [
Malic acid
Chemical compound
Malic acid is an organic compound with the molecular formula C₄H₆O₅. It is a dicarboxylic acid that is made by all living organisms, contributes to the pleasantly sour taste of fruits, and is used as a food additive. Wikipedia
Formula: C4H6O5
Molar mass: 134.0874 g/mol
Solubility in water: 558 kg/m³
Density: 1.61 g/cm³
PubChem CID: 525
موارد مصرف اسید مالیک
اسید عمده موجود در سیب درختی ، به خصوص سیب نارس و میوه های دیگر ، اسید مالیک است .
در صنایع غذایی از این اسید برای تهیه مخلوط نوشیدنی های خشک ، نوشابه گاز دار، ژله و غیره استفاده می شود.
توت فرنگی دارای ترکیبی به نام اسید مالیک می باشد که خواص سفید کنندگی برای دندان ها را دارد.
در تولید انواع آب میوه ها و آبنبات ها استفاده می شود.
به عنوان یک نگهدارنده برا ی چربی ها و روغن ها استفاده می شود.
دی اسید مالیک مرک
مختصر: DL-Malic acid
کد محصول مرک: 100382
اسم دوم: DL-Hydroxysuccinic acid, Hydroxybutanedioic acid
فرمول: C4H6O5
C A S NUMBER : 6915-15-7
مولار: 134.08 g/mol
قابلیت محلول شدن: 558 g/l (20 °C)
درجه ذوب: >128 - 132 °C
انبوهی: 1.60 g/cm3 (20 °C)
میزان اسیدی: 2.3 (10 g/l, H2O, 20 °C)
نقطه اشتعال: 203 °C