اسید تارتاریک
اسید تارتاریک به انگلیسی (Tartaric acid)یک اسید دوپروتونه و ارگانیک با فرمول مولکولی C4H6O6 می باشد که به صورت طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیجات همانند موز، انگور و تمر هندی یافت می شود. همچنین اسید تارتاریک یکی از اسیدهای موجود در شراب می باشد. این اسید را برای ایجاد مزه ی ترش به دیگر غذاها اضافه می کنند. همچنین این اسید یک آنتی اکسیدان می باشد. این اسید کریستالهای سفید دارد و نمک آن تارترات نامیده می شود.
خصوصیات اسید تارتاریک
فرمول مولکولی : (C4H6O6 (Basic formula
HO2CCH(OH)CH(OH)CO2H (Structural formula)
جرم مولی : 150.087 g/mol
شکل ظاهری : white powder
چگالی : 1.79 g/mL (H2O)
دمای ذوب : 171–174 °C (L or D-tartaric; pure)
206 °C (DL racemic)
165-166 °C ("meso-anhyrdous")
146–148 °C (meso-hydrous)[۲]
Tartaric acid
Tartaric acid is a white crystalline organic acid that occurs naturally in many plants, most notably in grapes. Its salt, potassium bitartrate, commonly known as cream of tartar, develops naturally in the process of winemaking. Wikipedia
Formula: C4H6O6
Molar mass: 150.087 g/mol
Density: 1.79 g/cm³
Appearance: white powder
ChEBI ID: 15674
ChemSpider ID: 852
اسید تارتاریک اولین بار در سال ۸۰۰ میلادی توسط دانشمند ایرانی جابر بن حیان از تجزیه ی پتاسیم تارتار به دست آمد. روشهای مدرن تجزیه توسط شیمیدان سوئدی کارل ویلهلم شیله در سال 1769انجام شده است. اسید تارتاریک یک هیدروکسی اسید است . هیدروکسی اسیدها گروهی از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که یک گروه عاملی هیدروکسیل به آنها افزوده شده است.
ال تارتاریک اسید مرک
مختصر: L(+)-Tartaric acid
کد محصول مرک: 100803
درصد خلوص: Ph Eur,BP,JP,NF,E 334
فرمول: C4H6O6
C A S NUMBER : 87 -69-4
مولار: 150.08 g/mol
قابلیت محلول شدن: 1390 g/l (20 °C)
درجه ذوب: 168 - 170 °C
انبوهی: 1.76 g/cm3 (20 °C)
میزان اسیدی: 1.6 (100 g/l, H2O, 25 °C)
نقطه اشتعال: 210 °C
در پکیج های: 5 کیلویی، 25 کیلویی