
وانیلین
وانیلین (به انگلیسی: Vanillin) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۱۱۸۳ است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید است.
وانیلین، آلدئید جزیی متیله شده ای از سری کتکول(catechol)، عطر اصلی دانه ثعلب(وانیل) بوده و نیز در چغندر قند، در درخت گل حنا(بلسان) و رزین ها وجود دارد.
این ماده جزء مهم طعم دهنده سنتزی است. وانیلین افزودنی اصلی در عطرهای وانیل سنتزی بوده، و به مقدار خیلی زیاد به عنوان طعم دهنده در شیرینی پزی ، نانوایی ها، آب نبات ها، شکلات ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین وانیلین بطور وسیع در ادکلن ها و مواد آرایشی بخاطر شیرین نمودن و نکات دیگر. آن بخوبی با رنگ درون coumarone مخلوط می شود. در رایحه های زنده گل و هوس انگیز بکار می رود.
در کل دو نوع وانیلین در دسترس می باشد که اولی وانیلین طبیعی می باشد که از نیام های گیاه وانیلین بدست می آید و نوع دوم وانیلین خالص سنتز شده بروش شیمیایی از سوبستراهای شیمیایی مختلف می باشد.
وانیلین طبیعی حدوداً 250 برابر گرانتر از وانیلین شیمیایی می باشد. با این حال برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس و نیز آمریکا شروع کردند به مقابله با وانیلین شیمیایی که به این جهت، نیاز به وانیلین طبیعی افزایش یافت.
خصوصیات وانیلین
فرمول مولکولی : C8H8O3
جرم مولی : ۱۵۲٫۱۵ g mol−1
شکل ظاهری : White crystals
بوی: Floral pleasant
چگالی: 1.056 g cm-3
دمای ذوب : ۸۱ تا ۸۳ درجه سلسیوس; ۱۷۸ تا ۱۸۱ درجه فارنهایت; ۳۵۴ تا ۳۵۶ کلوین
دمای جوش : 285 °C, 558 K, 545 °F
انحلالپذیری در آب 10 g dm-3
log P 1.208
فشار بخار : >1 Pa
Vanillin
Pharmaceutical
Vanillin is a phenolic aldehyde, which is an organic compound with the molecular formula C₈H₈O₃. Its functional groups include aldehyde, hydroxyl, and ether. It is the primary component of the extract of the vanilla bean. Wikipedia
Formula: C8H8O3
Molar mass: 152.15 g/mol
Density: 1.06 g/cm³
Boiling point: 285 °C
Appearance: White crystals
PubChem CID: 1183
وانیلین مرک
نام ماده: Vanillin
کد محصول مرک: 818718
اسم دوم: 4-Hydroxy-3-methoxybenzaldehyde
4 هیدروکسی 3 متوکسی بنزالدهید
فرمول: C8H8O3
C A S NUMBER: 121-33-5
مولار: 152.14 g/mol
قابلیت محلول شدن: 10 g/l (25 °C)
نقطه جوش: 154 °C (13 hPa)
درجه ذوب: 82 °C
انبوهی: 1.06 g/cm3 (20 °C)
میزان اسیدی: 4.3 (10 g/l, H2O, 20 °C)
نقطه اشتعال: 153 °C
در پکیج های: 100 گرمی ،500 گرمی